Logo Loading

Snack Blog

Dadelbar med chokolade - sød, sprød og syndig på den gode måde

Lav dine egne lækre dadelbarer og snack løs med god samvittighed.
Denne opskrift er fyldt med A-, B- C- og E-vitamin samt mineraler som fosfor, magnesium, jern, jod og zink og de sunde umættede fedtsyrer.

  • Forb. tid5 min
  • Tilb. tid10 min
  • Samlet tid15 min
  • Kostretning
    • Vegetarisk
    • Vegansk

Ingredienser

  • 100 g. mandler
  • 15 dadler
  • 1 spsk. kokosmel
  • 1 spsk. havregryn
  • ½ spsk. kokosolie
  • 1 knsp. salt
  • 60 g. mørk chokolade
  • ½ spsk. kakaonibs

Fremgangsmåde

1

Smut mandlerne og rist dem let på en pande til de bliver gyldne (ca. 5 min.)

Hak mandlerne groft (tag en smule fra til pynt)

Fjern stenene fra dadlerne og hæld dem i en blender sammen med mandlerne.

Hæld de resterende ingredienser i blenderen, og blend til en ensartet og fin masse.

Fordel massen på et stykke bagepapir og pres let så den får en fast overflade (ca. 2-3 cm i højden.)

Sæt massen i køleskabet minimum 1 time (gerne natten over.)

Skær massen ud i barer eller små mundrette bidder alt efter ønske.

Smelt den mørke chokolade over et vandbad.

Dyb bunden af baren i den smeltede chokolade og drys med hakkede mandler og kakaonibs.

Så er der serveret.

Tips

2
  • Opbevar dine dadelbarer i køleskabet i en tætsluttende boks. Eller frys dem ned hvis du laver dobbeltportion.
  • Vil du have helt firkantede barer? Så skær de skæve kanter af, til du får helt skarpe barer. Men lad være med at smide kanterne ud. Rul dem til små kugler, og dyp dem i chokolade. Så har du små dadelkugler at supplere dine snacks med.
  • Næringsindhold

  • Serveringsstørrelse1 stk. á 40g
  • Ca. antal stk. per portion10
  • Kcal.190
  • heraf fra fedt90
  • SpecifikationerIndhold per stk.Anbefalet dagligt
  • Fedt10 g12.82%
  • -heraf mættede fedtsyrer6 g30%
  • Kulhydrat24 g8.73%
  • Kostfibre4 g14.29%
  • Protein4.8 g9.6%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Search

Søg efter snack-abonnementer og snack-opbevaring eller opskrifter og artikler med gode råd .......