Logo Loading

Snack Blog

Hvorfor er nødder er så sunde?

Nødder er sundt, det har du sikkert hørt før. Men hvad er det der gør nødder til et sundt valg?

Nødder kan styrke både vores hjerne og vores muskler, men de forskellige udgaver har faktisk flere forskellige gavnlige effekter. 

Der findes et utal af nødder. Fælles for dem alle er at der fyldt med essentielle og sunde fedtsyrer, antioxidanter, fibre, vitaminer og mineraler.

Se her hvilke fordele nødder har for din sundhed.

Hold dig mæt

Nødder giver en mæthed og stabiliserer dit blodsukker.

Det kræver derfor ikke de store mængder, før dit energiniveau er i top langt længere tid, end ved andre former for fødevarer.

sunde snacks inspiration nøddebar

Mætheden kommer fra de mange kostfibre og høje indhold af proteiner som nødder indeholder. Kostfibrene er med til at fylde i maven, og på den måde føler du dig mæt over en længere periode. Det vil dermed også kunne hjælpe ved et eventuelt vægttab, da det minimerer risikoen for at spise for meget og for mange gange.

Det gode fedt

Nogen har det med at lade sig skræmme af fedtindholdet i nødder. Men det er vigtigt at huske på, at det er sunde fedtstoffer fyldt med omega-3 og omega-6.

Hvis man vil passe på kalorierne, skal man dog spise nødder med måde, og holde det til en håndfuld om dagen. Den håndfuld kan til gengæld være til kæmpe gavn for både din sundhed og din vægt – så snack endelig løs i nødder. 

Nødder er superfoodssundesnacks blandede nødder

Der findes ikke en egentlig definition på superfoods, men der har længe været et stort fokus på dette og de gavnlige effekter der opnåes ved at spise dem.

Superfoods er fødevarer med et meget højt indhold af vitaminer og mineraler og derfor er nødder ofte omtalt som superfoods. Det er blot endnu en grund til at inddrage nødder i hverdagskosten.

Frit valg mellem nødder

Britiske forskere har analyseret flere studier og kan dokumentere at et dagligt indtag af 30 gram nødder, kerner og frø minimerer risikoen for hjerte-kar-sygdomme og sænker kolesteroletniveauet.

Derudover er de umættede fedtstoffer gode for hjertet, musklerne og hjernen. Dette gælder for alle nødder, så du kan frit vælge fra alle hylder og spise de nødder der passer dig. Dog anbefales det at variere typen af nødder en smule, da de hver især har forskellige gode egenskaber. 

Giv dine måltider et løft

Nødder er optimale som snacks, i deres rene form. Men kører man træt i at spise nødder natural, er der masser af måder hvorpå du kan anvende nødder så du får de gavnlige effekter som en håndfuld nødder om dagen giver dig.

Du kan bruge dem som et sprødt element i salater, til at give en fedme i smoothies, eller som basis ingrediens i dine snacks. Se denne opskrift for inspiration og snack løs med god samvittighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Search

Søg efter snack-abonnementer og snack-opbevaring eller opskrifter og artikler med gode råd .......